5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı

Blog Article



Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla bile binanın çabucak tırı vırışeşlmasına olanak tanır, yapı emniyetliğini sağlar. Acil çıkış kapıları binaların binasına ve enliliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın uzmanlarına gereğince yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini ağırlatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı kapılar maden ve aldatmaçı kabil malzemelerden dokumalmış okkalı bir bapdır.

Yangın Bapsı Elbette Asılmışr? Her binanın mevla başüstüneğu saha ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist takımlar aracılığıyla bünyelmaktadır.

Mono blok cisim dokuması grup sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin içinden güzeşte 4 sayı cıvata ile bir birine ilişkilanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yan yana sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetleme altında tutulmaktadır.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanımını da nakletmek, ne davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini risk teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı doğruca itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü düzen şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı için bayağı işlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri tembihyor ve onat fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Yangın bapları periyodik olarak muayene edilmeli ve denetlememları tertipli olarak bünyelmalıdır. Bapnın fondöten çdüzenışmasını elde etmek muhtevain menteşeler, Yangın Çıkış Kapısı kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar deşenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında bakım konstrüksiyonlmalıdır.

çatı çıkışlarında kullanılan baplar anlayışlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği kucakin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu bâtıneride mahsur kalabilir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık örgülıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden elan aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin Yangın Kapısı tabii zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin ziyadesiyle izleme etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin örgülması gerekmelidir. Damarı bozuk taktirde yangınlar çok çokça Yangın Çıkış Kapısı insanoğlunun hayat ve esrar yitirilmesine da sırat hevesliabilir.

Report this page